Novi Sad
19.04.2016.
15:37 > 15:51
U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor sa izvođačem radova na gradnji nove Muzičke i Baletske škole na Limanu III.
  • Nemanja

    30.04.2020 18:31
    Da su barem izgradili neku drugu npr. elektrotehnicku kojoj je veoma znacajno da bude moderna i opremljna zbog kvaliteta obrazovanja i povecanja konkurencije oni grade ovo umetnicko govno
  • Stevan

    24.05.2019 02:56
    Prevara
    Da li iko normalan može da uporedi izgled okoline koji je u projektu (virtualan) sa sadašnjim postojećim izgledom. Ja ovde vidim neko drveće, livade, put sa parkingom oko škole, voleo bih da mi neko na licu mesta pokaže gde će to biti. Ja stanujem odmah pored gradilišta..
  • Miki

    03.08.2016 15:50
    Komentar
    Dve velike kasarne u NS zvrje prazne. Recimo, ona u Futoškoj... Zar ne bi bilo idealno da se u njih, uz ozbiljnu rekonstrukciju i preuređenje, usele dve ovakve škole?!?

    Možemo i postaviti pitanje koja je planirana budućnost sadašnjih zgrada muzičke i baletske škole? nalaze se na najskupljim lokacijama u gradu. Baš čudno da baš njih sele iz tih zgrada.
  • Zole

    23.06.2016 15:11
    #samopitam
    interesuje me da li ce Muzicko Baletska skola postovati kucni red koji je propisan u Novom Sadu gde je nivo buke do prvog komsije propisan do 40db a kada je kucni mir onda do 30db
  • Liman3

    22.04.2016 18:36
    Novosadjani, drage komsije,...
    ...dajte da se organizujemo svi sa Limana od 1 do 4 i da napravimo neki miting u znak protesta sadasnjoj vlasti i buducoj sto hoce da nam unistavaju i ruse nase zelene oaze i decija igralista! Dok jednom ne ustanemo svi zajedno i ne kazemo svi u glas da NECEMO i NEDAMO da nas pljackaju i unistavaju nam decu i nas oni ce sve redom rusiti i rasprodati po Novom Sadu jer oni izistinski i nisu Novosadjani a jos manje Limanci! LIMANCI USTANIMO U BORBU PROTIV OVIH LOPOVA I SECIKESA KOJI POKUSAVAJU DA NAM UNISTE I OVO MALO ZELENIH POVRSINA I DECIJIH IGRALISTA!!! Napravimo neki koncert za decu i neka sportska takmicenja isto na tim terenima u znak protesta! Vucevicu, Limanci ti porucuju da ostavis Liman na miru i da svoje lopove zajedno sa tobom lepo odvedes u beograd pa tamo radite sta hocete a nas Novi Sad i Vojvodinu ostavite vec jednom na miru!!! STOP SVIM POLITICKIM LOPOVIMA SRBIJE!!!
  • Stanko

    22.04.2016 10:42
    urbanizam
    Mišljenja sam da je ovo prava lokacija za ovakvu ustanovu, da su je urbanisti uklopili i estetski i volumenski u prostor., ali se treba boriti protiv mafijaskih postupaka gde urbanisti predvide objekat od 3000 m2 a oni izgrade objekte i po 50.000 do 100.000 m2 (kao Aleksandar na Bulevaru, ugao Šekspirove i Bulevara narodnog fronta, ugao Bulevara narodnog fronta i Miloša Crnjanskog itd) gde bez konkursa i plaćanja nadoknada gradu lopovi zgrću velike pare a sa kim oni to dele trebala bi policcija da ispita.
  • Mislilac

    22.04.2016 09:41
    Pred Izbore
    Šteta što izbori ne traju neprekidno...
  • Liman 3

    21.04.2016 18:32
    Pa gospodin direktor urbanizma Milovanovic stanuje tu ispred odma i vrlo dobro zna o cemu je rec gleda mu stan na taj deo igralista ali verovatno nema decu pa mu se j.... za terene dok se voza superb skodicom .Pitajte njega sto hoce da unisti tu gde on stanuje a to vam je onaj sto ga napljuva ona zena oko zgrade Galens preko puta poste .Ne zna covek ni dobar dan da kaze da se javi .
  • Aleksandar

    21.04.2016 17:52
    Liman 2
    Poštovane komšije,

    Ovo su već stvari koje se tiču direktno nas, ovo nije tamo negde, ovakvim odlukama se narušava naša životna sredina!

    Želim parkove, želim zelene površine, želim dečija igrališta, košarkaše i fudbalske terene,... Ali isto tako podržavam ulaganje u prosvetu i izgradnju škola. Ali ovde nema preseka, nema zajedničkog imenitelja.

    Limani su najlepši deo grada baš zbog zelenih površina i prostora izmedju zgrada. Ja samo želim dobro svojoj deci, porodici, i svim komšijama sa Limana. Zapitajte se i sami, zašto živite baš na Limanu? Jesam idealista i verujem u prave vrednosti i ovo su stvari oko kojih treba da se ujedinimo - NEMA GRADNJE NA ZELENIM POVRŠINAMA I IGRALIŠTIMA LIMANA! Ne dozvolimo BILO KOJOJ gradskoj vlasti da nam to oduzme.
    - Stanovnici bloka kod Železničke stanice su uspeli da se izbore protiv "Dino parka" u njihovom parku!

    U drugim komentarima su spomenute lokacije poput:
    - Radničkog univerziteta
    - Kasarne u Futoškoj ulici
    - Železničke kolonije na Bulevaru Evrope
    ... verovatno ćete se setiti još sličnih lokacija idealnih za školu... To su lokacije na kojima postoje objekti koji ničemu više ne služe i koji bi bili idealni.

    Ovakve vesti su za rubrike " Verovali ili ne" i "Njuz.net". Nadam se da će ostati samo kao nečija neslana šala!

  • Aki

    21.04.2016 15:37
    Forma nula - kocka i ništa dalje od kocke, pogledajte malo druge projekte mužičkih objekata i sl. Ništa spektakularno i novo. Arhitektura u Srbiji izgleda nema nikakva šanse da se oslobodi okvira pravih linija...http://www.designboom.com/architecture/santiago-calatrava-sued-by-valencia-for-crumbling-opera-house-12-30-2013/ MISLIM DA IMA SLIČNOSTI - malo se virilo u tuđi projekat http://www.e-architect.co.uk/france/albert-einstein-high-school
  • NS

    21.04.2016 13:52
    protiv sam
    Ne slažem se da se gradi na takvoj lokaciji! Žašto se ne gradi na Novom naselju ili Detelinari, Klisi ili Adicama?
  • **

    21.04.2016 11:15
    Novi Sad je propao i oronuo grad bez buducnosti. Jedini razlog gradnje bilo kakvih zgradurina je pranje novca
  • mama

    20.04.2016 23:06
    a gde ce biti igraliste
    NA MESTU SPORTKIH TERENA?? jedine oaze zdravog provoda vremena dece u betonskom naselju ovog dela Limana? Sta je plan Grada? Gde ce biti sportski tereni i gde ce deca provoditi vreme?
    Umetnost i sport su od jednake vaznosti, ostalo ne.
    Odakle na livadi pored SPENSA novi trzni centar, a ni SPENS ne radi?! Zasto tu nije baletska i muzicka skola? a i livada ima svuda po gradu, van sportskih terena, zasto Grad tu ne gradi! To nije dobro a ni poucno za decu sa igralista da su NOVCI presudni i vazniji od njihovog fizickog i mentalnog zdravlja.....Sta je plan Grada, ako ga ima, da se deca vrate u sobe, sede, tipkaju telefone i igrice, ne izlaze napolje, bave se sportom ..., ili Grad ima plan za sportske terene na Limanu. MORATE RECI NASOJ DECI GDE CE BITI TERENI ZA IGRANJE U OVOM KVARTU, inace je Grad neodgovoran prema nasoj deci. Deca se bune i nezadovoljna su, istina ona za sada ne glasaju, ne pitaju se za trzne centre i bas ih briga za novce, zele da se bave sportom a mi, roditelji zelimo da oni odrastaju normalno! Samo tako ce biti zdravi, odgovorni gradjani, ne smemo zaboraviti. Ako im Grad to dozvoli i ako za to mari.
  • Wave

    20.04.2016 22:44
    Skola
    Citam ove komentare i prosto mi nije jasno. Slazem se da je mesto izgradnje lose, obzirom na to da je sve manje zelenih povrsina u gradu i da svaka novogradnja koristi zelenilo cisto radi estetike time sto firme zasade dva tri drvceta i prodaju pricu o ocuvanju zivotne sredine, ali sa druge strane u potpunosti podrzavam izgradnju nove skole, jer sve vise dece zeli da ide u muzicke i baletske skole, a u istim nema vise mesta ni za nove ucenike ni za povecanje klasa zbog malog prostora. Samim tim komentari tipa: "kome ovo treba, to su gluposti i to je nepotrebno" su krajnje neprimereni jer upravo zbog takvih stavova nam je kultura takva kakva je i deci su danas uzori starlete, sljamovi i dzebalebarosi koji se svakodnevno prikazuju i ljube ko sveci, sto posle dovodi do vesti koje maltene svaki dan izlaze u hronici. Sto se tice terena i igralista to ne bi bilo u redu da se ukloni jer je zdravlje na prvom mestu. Treba se naci pravo resenje. :)
  • Wave

    20.04.2016 22:34
    Citam ove komentare i prosto ne znam sta da mislim o nekim. Slazem se da je mesto izgradnje lose, obzirom na to da je sve manje zelenih povrsina u gradu i da svaka novogradnja koristi zelenilo cisto radi estetike time sto firme zasade dva tri drvceta i prodaju pricu o ocuvanju zivotne sredine, ali sa druge strane u potpunosti podrzavam izgradnju nove skole, jer sve vise dece zeli da ide u muzicke i baletske skole, a u istim nema vise mesta ni za nove ucenike ni za povecanje klasa zbog malog prostora. Samim tim komentari tipa: "kome ovo treba, to su gluposti i to je nepotrebno" su krajnje neprimereni jer upravo zbog takvih stavova nam je kultura takva kakva je i deci su danas uzori starlete, sljamovi i dzebalebarosi koji se svakodnevno prikazuju i ljube ko sveci, sto posle dovodi do vesti koje maltene svaki dan izlaze u hronici. Sto se tice terena i igralista to ne bi bilo u redu da se ukloni jer je zdravlje na prvom mestu. Treba se naci pravo resenje. :)
  • Dragan NS

    20.04.2016 21:59
    Ne razumem
    Ne razumem zasto neko ne bi podrzao izgradnju skola? Pogotovo umetnickih. Zao vam parkinga? Kad su pitali SW Cercila za vreme drugog svetskog rata, sto ne dozvoljava da se skinu pare ministarstvu kulture i prebace vojnom ministarstvu gde je potrebnije. On im je odgovorio pitanjem: "Pa zbog cega se onda borimo"? Cutali ste kad Vam je sugradjanka pozivala na vesanje sugradjana a sad vam smetaju institucije Kulture. Ovo nije NS u kom sam rodjen.
  • Bole

    20.04.2016 20:36
    Nije u pitanju parking nego mnogo više i to što stalno ćutimo i što su preterali.
    Mi koji živimo tu ne želimo ništa loše školama, ne moraju one na crveni čot, ali mesto im nije tu na Limanima.
    Uništavaju nam životni prostor.

    Stalno čujem one koji stoje sa strane i ne žive tu kako sole pamet nama koji imamo problem. Šta je s vama ljudima, - sutra kada budete imali isti problem niko neće reagovati i tako vam i treba, vi ste dokaz koliko su ljudi ovde licemerni i bolesni...
  • Liman3

    20.04.2016 20:13
    Naprotiv...
    ...moja starija cerka je zavrsila nizu muzicku skolu, mladja jos uvek ide u nizu muzicku skolu tako da ima komentara koji nisu pri zdravoj pameti! Ne smeta meni ni jedna skola ali mi smeta da se gradi nesto na mozda poslednjoj zelenoj povrsini na Limanu 3 a usput ce porusiti i 2 kosarkaska terena i malo igraliste za decu do 6 godina! usput najvise deca ce ispastati jer ostaju bez igralista a drugo voleo bih vas sto tako komentarisete da vama svaki dan ispred zgrade se parkira gomila automobila pa da vi ne mozete ni da se isparkirate a kamoli da odete negde kolima posle nema sanse da nadjete parking jer kao sto rekoh NISovci su nas osvojili sa njihovim kolima! Kako su poceli da naplacuju parking u Merkatoru i u blizini Limanske pijace tako su se preselili svi sa njihovim kolima kod nas jer ne zele da plate parkiranje! Zbog toga nerado predlazem Parking servisu da napravi i kod nas da se placa parking pa da bude mesta za nas stanare a usput kad pocne jos 200 profesora da dolazi kolima na posao sta reci osim da ce biti strasno za ne pozeleti nikome! Dovoljno je samo subotom i nedeljom kad ljudi dolaze na Limansku pijacu isto videti kako se parkiraju, cvoknu tudj auto i pobegnu! Ja uglavnom 90% vozim bicikli ali auto mi je potreban zbog porodice i danas imati auto 20 godina star kao ja nije nikakvo pomodarstvo i molim da zlonamerne komentatore obrate paznju jer je narodu muka vise od svih Botova koji tako ser.. i podbadaju narod, kamo srece da narod podigne vise glas i kaze stop!
  • :(

    20.04.2016 19:45
    .
    Na terenima sam odrastao i idalje se igram na njima svaki dan.Ako ce unistiti i to malo igralista stvarno ne znam sta da kazem.Gde ce se igrati sva deca??Jel treba da oslepe pred kompjuterima??Najlakse je srusiti igraliste, svaka vam cast :( !
  • //

    20.04.2016 18:56
    Ako već treba nešto da se gradi u Novom Sadu mislim da ima drugih prioriteta a i lokacija kao i delova grada. Npr Novoj Detelinari treba bar jedna osnovna škola, vrtić i dom zdravlja, zar nije dovoljno za početak?
  • Maki

    20.04.2016 18:33
    Najbolje bi bilo da se poruše sve škole, svi fakulteti i premeste na Crveni Čot, tako da nikome ne smetaju, a umesto njih izgrade parkinzi da možemo i u krevet sa kolima.
  • Limanac sa limana

    20.04.2016 13:06
    Odgovor
    Svako ima pravo na misljenje i stav, zato i glasamo. Pogresno pretpostavljaju oni koji kazu da ne pozdravljamo promene i napredak.

    Ali na pogresne pretpostavke i lazna opravdanja ne mogu da cutim.
    Jedan kaze vozite bicikle, to mu dodje kao da je rekao - kad nemate para da priustite privatni avion i siromasna ste stoka kola vam ne trebaju. Necuveno licemerje.
    Drugi spominje pse. Kakva zamena teza. Zbog previse zivotinja treba nam ogromni objekt. Obrnimo ovo jos gore, previse ima dece na igralistu - ukinimo decu.

    Mnogi komentatori zive u nekom svom svetu i ne zele da razumeju problem drugih - odatle i najbeci problem u ovoj zemlji - zato i vladaju nama ko ovcama. Ako moj komsija ima mukuko ga slika, smeće je ionako u njegovom dvorištu.

    Obišao sam pola zemaljske kugle eto imao sam sreće i uvek se vraćam tu na Liman 3 i povraća mi se od NS urbanizma. Bangladeš ima više smisla takav kakav je.
  • skandinavac

    20.04.2016 11:00
    glavna briga
    Srbija je cini mi se u vrhu u Evropi po broju automobila po glavi stanovnika. U zemljama severne Evrope glavno prevozno sredstvo je bicikl. Jednostavnije, jeftinije, zdravije. Novi Sad je kao stvoren za bicikl jer je sve ravno i grad nije velik. Ali, kada vlada pomodarstvo i primitivizan...
  • student

    20.04.2016 00:48
    Au, baš mi je žao vas što se vozikate kolima... Bitno da ima mesta i za NIS, i za kojekakve zgradurine u najavi, ali kad su deca i škola u pitanju - je*i, ne pitaj! Kako vas nije sramota... Verovatno u životu niste kročili u muzičku ili baletsku školu, pa da vidite kako izgledaju, i u kakvim uslovima i u koliko malom prostoru rade toliko dece i profesora. Što se tiče igrališta i terena, neće dečici ništa faliti ako prođu 20ak metara do sledećeg.
  • Pera

    20.04.2016 00:13
    Pričaju ljudi o parkingu a ni ovi odškolovani muzičari nemaju dovoljno za život. Kako će tek tih hiljadu novih muzičara i baletana svake godine sutra da živi.
    A ja čuo da se ljudi u IT svetu traže, mora da sam pogrešio.
  • Drot

    19.04.2016 23:51
    Pocinje gradnja baletske i muz
    Imam godina i tacno je da se grad urusava za potrebe vise sile,stara skola ce se srusiti neko ce plac kupiti ako vcec nije rezervisano,no ima nesto stoje jako prvo,RADNICKI UNIVERZITET kome i zasto niko nema mud.. da otkoci i napravi na perfektnoj konstrukciji skolu faks ma sta hoces i na lokaciji koja ispunjava sve uslove.Ali toliko su jaki da nemogu ni jadnog ZEZELJA most koji toliko isto treba kao i skola,samo mi smo ipak bolesna nacija.Toliko nam nedostaje finansija a mi pravimo maskembal-izbore da se dokazemo i spiskamo i ono malo zaostavstine sto je ostalo od dede.Rusenje banke kazalo je dosta kako mi raspolazemo sa nasom imovinom kako je lako rusimo iako ima 100 godina,nista i nikoga ne cenimo ali zato su rijaliti neunistivi kao i namestaljke na tenderima.Udjite u urgentni klinicki centar hitno i izacicete ako imate srece za nekih 5- 6 sati,nedaj boze da Vam treba rezonanca cekacete i godinu ako ne umrete pre.Rusimo postojece da pravimo novo i utrosimo enormno mnogo.Mnogo nama treba,do sada je samo sica odradjena u Novom Sadu a dedovina se trosi i trosi.Nek nam je bog u pomoci.
  • Nenad

    19.04.2016 23:07
    Stvarno smo mi Novosadjani cudni. Nista nam ne odgovara, svi nam smetaju.... Sta god novo da se gradi ili uvodi u nas grad mi pljujemo. Umesto da budemo srecni zbog nase dece i naseg grada koji polako ali sigurno napreduje i to u nasem interesu, mi se bunimo....
  • Novosadjanin

    19.04.2016 23:04
    Strasno
    Iza te firme koja ce "graditi" a tek joj je dve godine stoji jos veci perac stranackog novca firma koja se zvanicno bavi komp opremom a gradi zgrade od 3 miliona eura i ako u svom vlasnistvu nema nj jednu lopatu!!!!To su braco novosadjani pare iz budzeta i ne treba da se bunino samo da glasamo za sns jer oni smatraju ako ste im dali glas da se odricete i razuma.
  • Don Kihot

    19.04.2016 22:49
    eh
    Nemojte da se nervirate,ovo je samo predizborna priča kao mnoge.Možda će biti "kamen temeljac" pred kamerama i SNS gradonačelnik,ali od gradnje nema ništa.Bilo bi lepo,ali je nestvarno.Žao mi je što negativno mislim,ali tako stoje stvari.
  • Liman3

    19.04.2016 22:36
    Sta reci...
    ...da i ovako nema mesta da se parkiramo koji tu zivimo bas gde planiraju da prave ovu skolu od NISovaca i ostalih firmi tu u blizini jer se ovde ne placa parking! Sad jos kad krenu da grade i da nam urnisu okolinu i nasa kola sa cementom, sljunkom i ostalim stvarima i posle gde da parkiramo jos kad skola pocne da radi jer ce svi profesori opet da dolaze kolima i da parkiraju na nase parkinge jer je besplatno? Automatski i nasa deca gube prostor za igranje-za malu decu igraliste i za vecu tkosarkaske i fudbalski teren! Gde ce nasa deca sad kad ovi sve rasture da se igraju? A o zelenilu da i ne pricamo jer je ovo jedna od poslednjih vecih zelenih povrsina na Limanu 3 koja ce nestati u betonu! Po meni je najbolje da prodamo stanove tim istim profesorima pa da mi odemo negde sto dalje iz ove drzave gde se zna red i postuje zakon a ne kao ovde KAUBOJSTINA i LOPOVLUK!
  • Limanac 3

    19.04.2016 22:04
    @ Limanac sa Limana
    Pored tog velikog parkinga koji je klonja za keretine, nalazi se put (doduse jednosmeran) uz haustor zgrade. Put uz haustor se ne pravi. Pored toga, taj put je nepotreban. Kada predjete put, tu su prilazi zgradama sa rampama za invalide. E, ti prilazi sluze za parkiranje i rampe su potpuno blokirane po ceo dan, iako je parking na par metara odatle. Nikom ne smetaju ni keretine, ni automobili koji prolaze uz sam haustor, ni blokirane rampe. Limanci, Limanci,... Baletska skola nije potrebna, ali kako ne vidite ostalo kad vam je stalo do pravila i planova.
  • Limanac sa limana

    19.04.2016 20:10
    Komentar na kentare
    Vidim da mnogi ovde vrše zamenu teza.
    Ljudi molim vas - nije ovde uopšte reč o tome kako ne treba jedna elitna ustanova ili o jadnim uslovima u kojima dosadašnje funkcionišu.

    Ovde je reč o ponovnom narušavanju prostora i gušenju grada u lošim planovima.

    Nisu oni koji nemaju parking mesta i gube zelene površine i igrališta sebični nego vi koje za taj poveći broj ljudi baš briga. I ne sakrivajte se iza reči da nam ovo oduvek treba - da treba ali ne ovde. Treba nam i sportski centar, klizalište, novi bazeni, trim i biciklističke staze, gradska vlada koja brine o životnom prostoru, poštovanje prostora. A gde je podzemna garaža u centru, nisu mogli zbog podzemnih voda pa slupali trg. Gde ćemo završiti pored ovakvih ljudi kao vi - u kontejneru a ne na akademiji!

    I još nešto o karakteru ljudi. Kada sam se preselio kod centra i kukao zbog buke urlanja motora uveče, pijane stoke što pušta sinana sakića u 3 ujutro itd - svi su rekli ko te slika hteo si u centar. E to je problem ovde - ćuti trpi ćuti - traži katarzu u sebi - ma daj!!

    Dosta mi je. Nek izgrade nek otruju svaki pedalj ovog grada pa da pocrkamo u sopstvenim ... vi završite...
  • Limanac3

    19.04.2016 18:05
    UAAA BAGROO
    Ja se stvarno pitam da li iko ima mozga ko je to smislio to malo zelenila unistiti i te terene iovako ste izgradili onaj park city bez parkinga.Nije sporno da se gradi ako je potreba al imate novo naselje onaj deo iza uradi sam koliko god ocete mesta i za park da se napravi i skolu gde nadjoste bas tu .Pa imate i kod spensa pa pravite i da znate da cemo se Limanci buniti svim silama >A ovi sto oce da glasaju za Sns evo im sta hoce da opet dodikov galens gradi razmislite novosadjani sta vam vlast radi pa u nedelju lepo naliv pero pa zaokruzite bilo kog sem ovih da im pokazete i Limanci 3 i ostali da im 3o0 AUTOBUSA I CIRKUS NE VREDI U NS BAREM NS MI IMAMO MOZGA I BORICEMO SE DA ZAUSTAVIMO GRADNJU SKOLE NA TOM MESTO DAJTE JE NA GLAVICU KOD MIROVICA TAMO IOVAKO NJEGOV PUT INVEST RADI CEO NOVI SAD SAV ASFALT A LOZNICANI BEHATON
  • NOVOSADJANIN

    19.04.2016 17:57
    PARKING
    Ja sam naučio da se svojim automobilom parkiram u epicentru grada, a kada idem na koncert ili u tržni centar parkiram se odmah na ulazu!
    Zato mi je pitanje svih pitanja parkiranje mog automobila i to najviše do 10 metara od mesta koje hoću da posetim.
    Zato gradimo garaže, spratne, podzemne, posipajmo sve slobodne parcele šljunkom.
    Neču da idem peške, a taksi ne koristim.
  • Majka

    19.04.2016 17:55
    Muzika nije luksuz
    Osnovno muzicko i baletsko obrazovanje nije luksuz, vec potreba coveka! Sramota je da Novi Sad nije 30-40 godina dobio mogucnost da poveca kvotu za upis dece u Osnovnu muzicku skolu jer nedostaju kapacitetii. Mesto je lepo ali bilo je i lepsih. Mogla je i kasarna, bivsa "Marsalka" da se razmotri u ovu svrhu ili da se pretvori u muzej, akademiju umetnosti ili nesto slicno i lepo. Parking bi mogao da se ukopa ispod zgrade u 1-2 nivoa. Pa sta ako kosta. A igralista na Limanu nisu renovirana od zidanja 60-ih i 70-ih. Isti betonski elementi, nema ljiljasku, vrteski, klackalica, koseva ni golova. I ono u Limanskom parku je sponzorisano. O kantama za smece da ne govorimo.
  • podrška

    19.04.2016 16:57
    Bez udobnog školovanja mladih baletana nema bolje budućnosti. Dobro je da grad investira velika sredstva u ovako korisne razvojne projekte. Sada će mahom preko veze primljeni učenici moći u punom konforu da se posvete veselom muziciranju.
  • Ivan Pezos

    19.04.2016 16:40
    A sto lepo ove skole i koncertnu dvoranu ne grade pored SPENS-a umesto trznog centra.
    Bilo bi mesta i za parking, i za sportske terene i skole, drvo, klupu...
    Pored okolnih stanara, gde ce se parkirati profesori koji budu radili u tim skolama?
    Ovako.....hoces na koncert, znajuci da nema sanse da nadjes parking u siroj okolini skole, prinudjen si da krenes gradskim prevozom u kome, tokom leta, ima i preko 60 stepeni, par puta se dobro preznojis, drugi ti izguzvaju garderobu..... Hm, kome ce biti do koncerta.
    Ako nemas neki besan auto pa da ga mozes parkirati gde god hoces i da ti niko nesme prici ili bio sta reci, ili ako nisi u mogucnosti da priustis i nekoliko taxi voznji zaboravi na koncerte u NS.
    Jeftinije je otici u BG do Sava centra.
    Pitam se samo kome sve to grade ako ne za zitelje NS-a?
    Pitam se samo kome sve to grade

  • ex-Bajićevac

    19.04.2016 15:47
    Čitam ove komentare i stvarno ne mogu da verujem. Pa Liman bar ima mnogo zelenih površina, da li vam stvarno smeta to što će jedna biti iskorišćena za gradnju jednog stvarno bitnog objekta. Ko god je bio u muzičkoj školi Isidor Bajić zna koliko je to mala škola, pogotovo kad se uzme u obzir da u istoj zgradi su istovremeno i niža i srednja muzička. Da ne pričam o tome što muzičke škole zahtevaju još prostora zbog mnogo više individualne nastave (instrumenti) nego u ostalim školama. Pritom, Isidor Bajić je već dugi niz godina najbolja muzička škola u Srbiji koja je izrodila brojne izvrsne muzičare, čak i u onakvim uslovima. Ja mislim da Novi Sad stvarno zaslužuje ovakvu jednu modernu školu (sa prvom koncertnom dvoranom u Novom Sadu!).
    Ps. Ne znam zašto ste se toliko okomili na baletsku školu koja se takođe gradi ovde, njen kapacitet je mnogo manji.
  • blBlok

    19.04.2016 14:47
    Kada su hteli da nam uvale Dino Park u Bloku mi smo se bunili i uspeli da ih oteramo. Braćo limanci ne dajte da vam uzmu igrališta i parking!
  • simic

    19.04.2016 14:29
    Lepa, dobra i jedna pozitivna vest.Svaka čast, konačno da se nešto grad a ne da se samo ruši, kao stara zgrada kod glavne pošte u Železničkoj.
  • zarjebitno

    19.04.2016 14:20
    Bilo bi sjajno da se urazumi ovaj nas narod, da li vi znate kakve su trenutne zgrade muzičke i baletske? Ne znate jer vas ne zanima, vazno da vas zanimaju trzni centrovi i ostale beskorisne stvari. Bilo je i krajnje vreme da se napravi ova škola, a vi svoju decu vodite na neko drugo igralište ili park posto hvala bogu Novi Sad ih ima milion :)
  • Bugi Vugi

    19.04.2016 14:12
    Budalaština
    Neka mi oproste svi roditelji koji maštaju da upišu decu na balet i muziku ali ovo je jedna ogromna neandertalska budalaština.

    Prvo da li nam uopšte treba takav projekt? Gde će se zaposliti ta deca i od čega će živeti? Da li novosadjani znaju koliko je balerina na državnoj kasi a da nisu zaigrale godinama - raspitajte se malo...

    Drugo ubijate nam tu zelenilo i parking prostor kojeg nema. Svi mi u tom kvartu parkiramo jedni na drugima i u blatu, dva puta su mi kupili kola paukom ispred zgrade jer nemam parking na kilometar. Ovo je bre silovanje a ne promašaj, čisto sadističko iživljavanje nad ljudima, prirodom, kulturom i urbanizmom. Ne pitate stanovnike ništa jer ste odrasli na farmi i tatinim džipovima, jer možete da priuštite bahanalije.

    Ljudi ja volim balet, odrastao sam gledajući opere, balet, klasičnu muziku - što mnogi nisu videli za života. Umetnost je divna, život je lep, progres je neophodan, ovaj objekt je kazna za ovaj prostor i ljude u njemu. Prekinite više ubijati grad ubice razuma i svega normalnog!!!
  • dule

    19.04.2016 13:23
    Gde god nađeš malo trave
    Gde god nađeš dečije igralište
    Gde god nađeš neko drvo


    A ti to lepo zalij betonom, dobro armiraj, nedo bog da ljudi imaju pored sebe neku lepu površinu za odmor, druženje i rekreaciju
  • Liman

    19.04.2016 12:33
    A druga ponuda na tenderu je bila 400 hiljada evra niza...pametnom dosta..
  • limanac 3

    19.04.2016 12:31
    estetika
    Sa estetske strane - mnogo lepse ce izgledati skola nego igraliste i klonja za keretine u sta se pretvorila zelena povrsina zajedno sa terenima.
  • Antiseptic

    19.04.2016 12:17
    Nece biti lako sa ovim projektom. Potrebno je tu dosta uloziti u obrazovanje da bi te skole uopste zazivele umesto bile prepune mladih nilskih konja iz recimo Mrcajevca.
  • Podrzavam nacelno al

    19.04.2016 12:14
    Samo kada ima za baletane a za radnicku klasu nista osim ono malo televizije. Voleo bih inace ako citate ovo da odgledam reprizu pozorista u kuci ako nije previse sta trazim. Inace ja sam snimatelj iz hobija, slikao sam komsijsku decu i tako to pa ako me se setite.
  • Novosadjan

    19.04.2016 11:52
    eeeee
    Slabo je ovo,nestalo para za sendvice ahahaha.. hajde malo vise pljuvanja zuti botovi,nista vama ne treba,a kamoli skole, samo vlast da se ima za sendvice ahahahaha.....
  • ns ja

    19.04.2016 11:28
    !?
    Ej bre eno vam mašinska srednja škola poluprazna, ma 2/3 prazna, zvekeće, prepuna muških đaka koji nisu imali gde da upoznaju devojku! Samo biste pare da bacate i gradite jalove i beskorisne zgradurine, a pun nam grad istih!! Dajte malo, pa svi su postali "menadžeri" i puna nam država menadžmenta, a ovamo niko nije u stanju da pregrupiše rad 2 škole u OGROMAN prazan i NEISKORIŠĆEN objekat, koji se zimi greje, leti hladi, ima parkete, struju, vodu!! Ej bre pa ko sve to plaća?? EJ, pa ovo glupo iživljavanje bi slomilo i nemačku privredu, a kamoli našu jalovu lopovsku zatucanu banana državu!! DA ne kažem, nedaj bože da nam se dugoročno ovakva sinergija škola suprotstavi i beloj kugi i odumiranju brakova..Odliv mozga je ovde jedino prisutan
  • Limanac

    19.04.2016 11:22
    Obrazovanje dece je ispred parkinga, zelenila, terena...
  • Milica

    19.04.2016 11:15
    Ja zaista ne mogu da verujem gde hoce da stave tu uzasnu zgradu?! Ne znam kome smetaju tereni, igralište i zelena povrsina?!?
    Hoce na Limanu da grade koji je pored N.naselja jedini smisleno i planski uredjen.
    Ne treba nam nikakva muzička skola na Limanu!! Dokle će da uništavaju grad?!?!?!!!
  • Tina

    19.04.2016 11:11
    Generalno Novi Sad postaje prenaseljen grad, ali isto tako su potrebne i obrazovne institucije koje ce moci da pruze adekvatno obrazovanje, posto je u pitanju izgradnja skolske ustanove, podrzavam
  • Nix

    19.04.2016 11:01
    Nije bitno sto se radi nesto korisno i dobro, daj samo da opljujemo. Dokle, bre, ta mrznja ide?
  • Maja

    19.04.2016 10:59
    Nije mi jasno kako neko moze da komentarise da su potrebniji trzni centri a ne skole...stvarno je narod poludeo u Srbiji
  • Tamantese

    19.04.2016 10:57
    Kako bi bilo da prvo zavrsite most koji je srusen pre 17 godina?
  • Drum

    19.04.2016 10:56
    Zašto rušiti igrališta i naguravati među zgrade, može komotno da se gradi na Limanu 4, kod okretnice.
    Ali izgleda da je ta parcela već rezervisana za preko potreban još jedan tržni centar...
  • /

    19.04.2016 10:50
    /
    ala su ih ukockali. prava estet'ka
    ovo je kao slika projekta od pre par dana. nisu ulozili ni 50e u nju.
  • ivan

    19.04.2016 10:48
    sarmes
    srusice se tereni, deca ce moci koristi terene od skole kada se izgradi van casova skolskih
  • Apr ne laže

    19.04.2016 10:47
    Svaka čast gradskoj vlasti što je dala 270.000.000 dinara našeg novca beogradskoj firmi osnovanoj sa 100.000 dinara koja postoji manje od dve godine.
  • ex chapman

    19.04.2016 10:41
    drveće
    ne bi zaista bilo loše da se objavi neka slika ili plan na kojem se vidi gde će tačno biti zgrada. hoće li poseći one topole? hoće li uništiti onaj parking koji je ionako već pretrpan? hoće li uništiti igrališta?
  • Detelnara

    19.04.2016 10:38
    Limanci, 2004. Ste izasli na izbire sa 37%. Dobili ste Maju i gomilu zgrada. Sada izadjite masovno i glasajte za Radulovica ili SNS pa cete dobiti jos mnooogo lepih rozih zgrad :-)
  • Xy

    19.04.2016 10:26
    Baletani
    U našoj državi je izgleda velika potražnja za balerinama i baletanima.
  • stevan

    19.04.2016 10:25
    muzicka skola
    Pozivam 021 i sve medije u gradu da dodju i radnim danima, a pogotovu vikendom, kada je lepo vreme, da vide koliko roditelja sa malom decom ima na prostoru za zabavu najmladjih, i koliko ima malo starije dece i omladine na dva sportska terena, a koje ce se unistiti izgradnjom ovih skola !!!! Zar nema neka druga lokacija u gradu ????
  • pera

    19.04.2016 10:18
    da nisu mozda dogovorili pocetak i kraj radova ili je to nebitno ?
  • What?

    19.04.2016 10:12
    uf
    Znaci, nema vise prostora za igralista, parkove, ekreativne sportske terene? Basket i fudbal za klince ce biti samo stvar proslosti? Uzgred budi recemo, kome treba muzicka skola tih kapaciteta? Pojacavaju napore za suzbijanje Cece, Karleuse, Lukasa i ostale bagre, ili daju doprinos razvoju gradjevinskog sektora, po svaku cenu?
  • komsija sa limana 3

    19.04.2016 10:09
    Budete li dirali terene i decije igraliste , mi se spremamo za demonstracije.To sto radite je čist idiotozam.Oduzećete stanarima i to malo parkinga što imaju,napravićete gužve,a samim tim i ugroziti bezbednost naše dece koja odrastaju na tim terenima.Uzećete jedini slobodan prostor na Limanu 3.Valjda u ovom gradu postoji bolja pozicija za izgradnju škole.I ovako imamo problema sa parkingom i gužvama jer se većina iz Park Citija parkira upravo u tom kraju.Još nam samo vi falite.
  • depresija

    19.04.2016 09:56
    Liman 5
    Ova vest je proizvedena sa dvostrukom namerom:
    1. Da stvori privid pred izbore da se kao nešto radi i
    2. Da skrene pažnju sa problema žitelja Depresije, kako bi ih što lakše raselili
    3. ... dopišite sami ...
  • Ivan

    19.04.2016 09:52
    @Liman III
    To je davno odrđen prostor za muzičku školu...
    Mislim da onaj veliki parking neće dirati i onako je uvek poluprazan, samo ćete morati malko dalje da parkirate....
    Svakome uvek nešto smeta, a da ove dve škole najzad dobijaju svoj prostor pa još sa velikom koncertnom dvoranoom je divna vest i hejteri mogu samo da hejtuju...
  • limanac

    19.04.2016 09:42
    Da li to znaci da ce unistiti fudbalski i kosarkaski teren, kao i decije igraliste, ili ce oni biti posteđeni?
  • zivan

    19.04.2016 09:31
    Nepotrebna izgradnja ovih skoli, obe delatnosti bih prebacio na privatni sektor, a drzzava neka subvencionisse sskolovanje darovitih.
  • Zelena grana

    19.04.2016 09:23
    Pred izbore sve počinje, a kameni temeljci kao da padaju sa neba.
    Međutim, na tome i ostane.
  • djukic

    19.04.2016 09:20
    kome to treba
    dajte poslovne zgrade trzne centre kome trba baletska skola boze boze od toga nema leba
  • "haha"

    19.04.2016 09:20
    Ne gradi GaleNS? Au, ovde nešto nije u redu..
  • XO

    19.04.2016 09:18
    Parking
    Sve je to lepo i podržavam, ALI, koliko vidim obezbedili su tačno 10 redovnih parking mesta za automobile, 4 parking mesta za invalide i dosta parking mesta za biciklove.
    Pa gde ljudi da parkiraju ako dođu na koncert u dvoranu?!?!?
    Kada će grad da poradi nešto na pratećim stvarima oko zgrada - parking mesta, parkovi, dečija igrališta??? Šta je u glavama odgovornih ljudi iz urbanizma i ZIG-a kada nam već 15 godina planiraju izgradnju grada sa ovako nehumanim uslovima za život??? Ne mogu se samo praviti "trinaestopratnice" i postavljati jedna pored duge!!!
  • Duka

    19.04.2016 09:16
    Nemojte ni jedan komad zelene površine ostaviti ni slučajno
  • ns posmatrac

    19.04.2016 09:03
    urbanisti
    Ako ovako bude sagradjena to znaci da ce da struse igralista koja tu postoji a koje je jako popularno i masovno ga koiste deca svih uzrasta - kosarkasko i za mali fudbal, decije igraliste. Takodje onemogucice blokovsku komunikaciju i izlazak na ulicu Cara Dusana a isto tako nestace i veliki broj parking mesta (u ovom delu grada veliki je problem zbog neplanske izgranje prvo stambene zgrade u NF na mestu parkinga a kasnije i Park City koji je predimenzionisan a bez odgovarajucih kapaciteta).

    Ovako sa estetse strane zgrada je jako lepa i raduje me sto ce deca imati odgovarajuce uslove ali mora se voditi racuna i o ljudima koji tu zive.

    Nazalost u Novom Sadu vise nam ni U od urbanizma.
  • Liman III

    19.04.2016 08:52
    Pošto je tekst krajnje neprecizan, mogu samo da pretpostavim gde će biti novi objekat. Jedini slobodan prostor u tom bloku je na ledini iza vrtića, a prema bulevaru Cara Lazara.
    Zaključak: Eto nama još manje prostora za parkiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna